Verzeker je tegen natuurschade

stormschade

Hoe kun je je verzekeren tegen natuurschade?

We zitten weer in de periode van onstuimig weer. Veel regenbuien, veel wind en soms zelfs storm. Dat kan al snel schade aan uw huis en uw inboedel veroorzaken. Hoe zit het met de verzekering daarvan?

Er zijn twee verzekeringen die de kosten van natuurschade kunnen vergoeden, de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Hoe zit dat dan?

Natuurschade en de opstalverzekering

Alles wat vast zit aan uw huis, het dak, de regenpijp, de dakbedekking valt onder de opstalverzekering. Wat aard- en nagelvast is, noemt men dat. Bij een opstalverzekering wordt stormschade vergoed, bijvoorbeeld een omgewaaide boom die op het huis valt, dakpannen die wegwaaien, een lekkage die ontstaat door de storm. Daarvoor moet wel sprake zijn van windkracht 7. De schade van extreem natuurgeweld, zoals aardbevingen en overstromingen wordt bijna nooit gedekt door een verzekering.

Natuurschade en de inboedelverzekering

Alle spullen die in en om uw huis staan vallen onder de inboedelverzekering. Daaronder vallen ook waardevolle spullen zoals sieraden en audio- en videoapparatuur. Ook huisdieren vallen er onder. Veel inboedelverzekeringen dekken niet alleen spullen binnenshuis maar bijvoorbeeld ook diefstal van tuinmeubelen en tuingereedschap. De schade die ontstaat door blikseminslag, wateroverlast en storm is gedekt door een inboedelverzekering.

Meer weten over uw opstalverzekering of uw inboedelverzekering?

Wilt u weten of uw inboedelverzekering of uw opstalverzekering nog wel in orde is en of u voldoende gedekt bent tegen natuurschade, maak dan een afspraak met een van de verzekeringsadviseurs van Koos Rook. Zij kunnen checken of uw verzekering in orde is en adviseren over wat in uw situatie het beste is.

Koop uw eigen risico af

Wist u dat u al voor een klein bedrag per maand uw eigen risico af kunt kopen als u al klant bent bij Koos Rook?

Neem contact met ons op voor een check of voor het afsluiten van een verzekering.