Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?

Wat doet u met uw vakantiegeld?
Oorspronkelijk was vakantiegeld een extraatje waarmee werknemers op vakantie konden gaan. Hoewel veel huishoudens het hier nog altijd voor gebruiken, hebben de meeste mensen een andere bestemming voor hun vakantiegeld. Waar gebruikt men zijn of haar vakantiegeld tegenwoordig allemaal voor?


Buffer

40% van alle Nederlanders zet zijn vakantiegeld direct op de spaarrekening om een buffer op te bouwen. Altijd handig een extra “centje” bij onvoorziene kosten.

Hypotheek aflossen

U kunt uw vakantiegeld ook gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Ongeveer één op de zes huiseigenaren kiest ervoor om hun hypotheekschuld af te lossen. Het voordeel is dat u vaak meer rendement heeft dan wanneer u het geld op een spaarrekening zou zetten. U lost steeds meer af en hierdoor wordt uw huis elke keer weer een beetje meer uw eigendom in plaats van dat van de bank. Op termijn kan dat weer gunstig zijn voor de hoogte van de hypotheekrente die u betaalt.

Investeren in duurzaamheid

Heeft u er ooit aan gedacht om uw huis te verduurzamen? Dan is het gebruiken van uw vakantiegeld hiervoor een goede zet! Vooral met de huidige hoge energieprijzen is dit een aantrekkelijke investering wat u kunt doen met uw vakantiegeld.vTreft u tenminste twee maatregelen om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u in aanmerking komen voor 30% subsidie!

Lekker op vakantie gaan!

U kunt uw vakantiegeld ook gebruiken waar het oorspronkelijk voor bedoeld is; op vakantie gaan! Het is niet de meest ‘spaarzame’ keuze, maar het is wel belangrijk om in het nu te leven, te ontspannen en te genieten!

Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft hoe u uw vakantiegeld wil gaan besteden.

Vraagt u zich af of het slim is om uw vakantiegeld – of geld uit uw keuzebudget – te gebruiken om uw hypotheek af te lossen of uw huis te verduurzamen? Of heeft u andere ideeën?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Ook als u een andere financiële vraag hebt, helpen wij u graag!
Maak een afspraak

Uw hypotheekadviseurs

Michel van den Brink Koos Rook Financiele Diensten

Michel van den Brink

Vennoot en Hypotheek
Adviseur

0180 513 069
06 542 538 21
michel@koosrook.nl

Peter Rebergen Koos Rook Financiele Diensten

Peter Rebergen

Vennoot en Senior
Adviseur

0180 513 069
06 542 881 15
peter@koosrook.nl

Jan Smits - Koos Rook Financiële Diensten

Jan Smits

Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

0180 513 069
06 299 035 42
jan@koosrook.nl

Hilde Versluis - Koos Rook Financiele Diensten

Hilde Versluis

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
hilde@koosrook.nl

Marielle van Dam Koos Rook Financiele Diensten

Mariëlle van Dam

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
marielle@koosrook.nl

Arlette Bos - Koos Rook Financiele Diensten

Arlette Bos

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
arlette@koosrook.nl