Relaxed op vakantie?

Wij geven u graag tips hoe u relaxed op vakantie kunt gaan. Zorgeloos op vakantie.

Relaxed op vakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk

Gaat u op vakantie? Zorg ervoor dat u goed voorbereid op weg gaat. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u uw huis veilig achterlaat en controleer nog even uw reisverzekering. Gaat u op vakantie naar het buitenland of bent u van plan om af en toe over de grens te hoppen? Check dan welke corona-regels er nog gelden, bijvoorbeeld voor een vaccinatiebewijs of mondkapjesplicht.

Groen en geel
Ga bij voorkeur niet naar een land met de kleurcode oranje of rood. Ondanks u daar graag heen zou willen. De belangrijkste graadmeter voor een veilige vakantie blijft de wereldkaart met groene, gele, oranje en rode gebieden.

Corona-paspoort
Gaat u naar het buitenland? Zorg dan dat u het Digitaal Corona Certificaat (DCC) bij u heeft. Dit Europese ‘corona-paspoort’ is in veel landen verplicht. Meer informatie vindt u op deze webpagina van de overheid.

Coronaregels in het buitenland
Nog niet overal in het buitenland zijn de corona-regels afgeschaft. Mondkapjes zijn namelijk vaak nog verplicht in het openbaar vervoer en op overdekte plaatsen waar veel mensen samenkomen. Een actueel overzicht van de regels vindt u hier.

Huis op slot!
Doe uw huis goed ‘op slot’ en tref aanvullende maatregelen. Sluit alle ramen en deuren – ook de kleine bovenlichtjes – en doe ze waar mogelijk op slot. Zorg ervoor dat er geen ladders en trapjes rondslingeren in de tuin of tegen de gevel staan. Datzelfde geldt voor kliko’s en tuinmeubilair.

Bewoonde indruk
Als u ze nog niet heeft, plaatst dan buitenlampen met een bewegingssensor. Binnen kunt u een paar lampen op tijdklokken zetten. Dat helpt bij het creëren van een bewoonde indruk, zelfs als u niet thuis bent. Heeft u een eigen oprit? Zet daar dan de tweede auto neer of vraag de buren om hun auto er te parkeren.

Reisverzekering
Door de pandemie hebben veel verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aangepast. Omdat ze een corona-besmetting niet meer zien als een onzeker voorval. Dit kan dus gevolgen hebben voor de dekking. Gaat u op vakantie naar een land met kleurcode groen of geel, dan bieden vrijwel alle verzekeraars nog altijd volledige dekking. Dat hoeft echter niet te gelden voor de kosten die u maakt als u in quarantaine moet. Lees de voorwaarden dus van tevoren goed door of neem bij vragen contact met ons op.

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of twijfelt u of uw huidige reisverzekering nog wel bij u past? Of bent u op zoek naar een nieuwe reisverzekering voor uw vakantie? Neem dan even contact met ons op.

Neem contact op

Uw verzekeringsadviseurs

Denny Trouwborst Koos Rook Financiele Diensten

Denny Trouwborst

Vennoot en Adviseur
Zakelijke Markt

0180 513 069
denny@koosrook.nl

Remco Roest Koos Rook Financiele Diensten

Remco Roest

Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
remco@koosrook.nl

Ruud Broere - Koos Rook Financiele Diensten

Ruud Broere

Schadespecialist & Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
ruud@koosrook.nl

Lianne Boom

Lianne Boom

Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
lianne@koosrook.nl

Paul Vermeer

Paul Vermeer

Adviseur
Zakelijke Markt

0180 513 069
paul@koosrook.nl

Onze verzekeringsproducten

MOBILITEIT

Verzeker u tegen schade of diefstal van uw fiets, bromfiets, e-bike, motor, auto, klassieke auto, scooter of scootmobiel met de volgende verzekeringen:

RECREATIE

Zorg dat u gedekt bent tegen onvoorziene omstandigheden. Dit kan d.m.v. een:

WONING

Bescherm u tegen de financiële gevolgen van calamiteiten voor uw huis en uw eigendommen met de volgende verzekeringen:

 

AANSPRAKELIJKHEID

Voorkom financiële gevolgen van diverse risico’s met een:

OVERLIJDEN

Kies voor financiële zekerheid voor uw nabestaanden met de volgende verzekeringen:

PENSIOEN

Stel uw financiële toekomst op latere leeftijd veilig met een:

Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

Verzekering afsluiten