Maximale hypotheek berekenen: gebruik onze handige rekentool!

Voordat u op huizenjacht gaat, is het cruciaal om een helder beeld te hebben van uw financiële speelruimte. Wat is het maximale bedrag dat u kunt lenen voor een woning? En wat betekent dat concreet voor uw bruto maandlasten? Met onze handige rekentool kunt u dit eenvoudig en snel zelf uitrekenen.

Bereken uw maximale hypotheek

Met onze hypotheek calculator krijgt u een indicatie van uw maximale hypotheek.Maar, hypotheken zijn maatwerk. Maak dus altijd een afspraak om te bespreken wat bij uw persoonlijke situatie past.

Kan ik dit huis betalen?

Bereken snel of uw droomhuis binnen handbereik ligt.

Bereken of u dit huis kunt betalen

Wat worden mijn maandlasten?

Heeft u een leuke woning gevonden en bent u benieuwd wat uw maandlasten worden? Check het met onze tool.

Uw maximale hypotheek berekenen via bovenstaande rekentool is een schatting van het maximale hypotheekbedrag dat u kunt lenen. De keuze voor verdere hypotheekbegeleiding ligt bij u. 

Wilt u een precieze berekening?

Het berekenen van uw maximale hypotheek is een eerste stap, maar het kan ook verstandig zijn om professioneel advies in te winnen.

Bij Koos Rook Financiële Diensten staan onze experts voor u klaar om u te begeleiden door het complexe proces van het verkrijgen van een hypotheek.

Wij begrijpen dat elke situatie uniek is en zorgen voor een persoonlijke aanpak die aansluit bij uw specifieke behoeften en financiële doelen.

Maak een afspraak via het contactformulier of bel naar 0180 513 069.

  Onze hypotheek partners

  Veelgestelde vragen over hypotheken

  Het berekenen van uw maximale hypotheek is een belangrijke stap bij het plannen van de aankoop van een huis. Het geeft u een idee van het bedrag dat u kunt lenen op basis van uw financiële situatie.

  Via onze handige rekentool kunt u schatting krijgen van uw maximale hypotheek op basis van uw inkomen, schulden en andere financiële gegevens.

  Houd er rekening mee dat de exacte berekeningsmethoden en criteria kunnen variëren tussen verschillende geldverstrekkers en regio’s. Het is belangrijk om te onthouden dat u niet per se het maximale bedrag hoeft te lenen dat u wordt aangeboden; u moet ervoor zorgen dat u een hypotheek kiest die past bij uw financiële situatie en comfortabel is binnen uw budget.

  Het is raadzaam om één van onze hypotheekadviseur te raadplegen. Zij hebben diepgaande kennis van de hypotheekmarkt en kunnen u helpen een nauwkeuriger beeld te krijgen van uw maximale hypotheek op basis van uw persoonlijke situatie.

  Een eerste hypotheekgesprek is altijd vrijblijvend en zijn dus geen kosten aan verbonden. Uw adviseur legt u graag uit waarom en vooral wanneer u betaalt voor uw hypotheekadvies.

  Onze ervaren en deskundige hypotheekadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Wij geven onafhankelijk advies. Samen met u gaan wij op zoek naar een hypotheek die het beste aansluit op uw wensen en mogelijkheden. Op basis hiervan vergelijken wij de hypotheken bij diverse banken en geldverstrekkers. Ook bij uw eigen bank.

  Na deze vergelijking bekijken wij samen met u de hypotheek met de voor u meest gunstigste voorwaarden en maandlasten. Wij geven u een een passend advies over welke hypotheek het beste past bij u past. U bent zelf vrij om een keuze hieruit te maken of niet.

  Komt u uit de regio Krimpen aan den IJssel of Krimpenerwaard dan kunt u voor hypotheekadvies terecht op ons kantoor in Krimpen aan den IJssel. Voor hypotheekadvies in de regio van Barendrecht en Rotterdam kunt u terecht bij onze dependance in Barendrecht bij RE/MAX.

  Zeker, als ZZP’er kunt u bij Koos Rook Financiële Diensten een hypotheek krijgen. Het traject om als zelfstandig ondernemer een hypotheek te verkrijgen kan echter iets anders verlopen dan voor iemand in loondienst. Banken en hypotheekverstrekkers kijken naar uw gemiddelde inkomen over de laatste drie boekjaren om uw maximale hypotheek te berekenen. Daarnaast spelen de stabiliteit van uw inkomen en de toekomstperspectieven van uwonderneming een belangrijke rol.

  Wij raden aan om een vrijblijvend hypotheekgesprek te plannen met één van onze hypotheekadviseurs. Tijdens dit gesprek kunnen wij uw situatie uitgebreid bespreken en bekijken we welke mogelijkheden er specifiek voor u als ZZP’er zijn. Neem gerust contact met ons op via info@koosrook.nl of bel ons op 0180 513 069 om een afspraak te maken.

  Een goede voorbereiding is het halve werk.Hieronder een korte opsomming wat u mee kunt nemen:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Recente salarisstrook
  • Pensioenoverzicht
  • Overzichten van leningen en kredieten
  • Werkgeversverklaring
  • Bent u Zelfstandig ondernemer? Neem dan de aangifte inkomstenbelasting of jaarrekening van de laatste drie jaar mee.
  • Neem gegevens van de betreffende woning mee. Dus ook het voorlopig koopcontract.
  • Hypotheek oversluiten? Neem dan de gegevens van uw huidige hypotheek mee.

  Het is ook belangrijk om alvast na te denken over onderwerpen die u belangrijk vindt en die eventueel invloed hebben op uw financiële situatie in de toekomst.

  Een hypotheekadviseur is een professioneel persoon die gespecialiseerd is in het verstrekken van advies en begeleiding aan individuen die op zoek zijn naar een hypotheeklening om een huis te kopen. De rol van een hypotheekadviseur omvat verschillende taken en verantwoordelijkheden:

  Inventarisatie en Analyse: De adviseur begint met het in kaart brengen van de financiële situatie, doelen en behoeften van de klant. Ze analyseren factoren zoals inkomen, uitgaven, spaargeld en eventuele bestaande schulden om een goed beeld te krijgen van wat de klant zich kan veroorloven.

  Advies op maat: Op basis van de verzamelde informatie adviseert de hypotheekadviseur over het type hypotheek dat het beste past bij de situatie van de klant. Dit omvat het bespreken van verschillende hypotheekopties, zoals vaste rente, variabele rente, annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, etc.

  Marktonderzoek: De adviseur houdt zich op de hoogte van de huidige hypotheekmarkt en de rentetarieven. Ze kunnen verschillende aanbieders vergelijken om de meest gunstige voorwaarden voor de klant te vinden.

  Administratieve ondersteuning: De hypotheekadviseur helpt bij het invullen van de benodigde papieren en formulieren die nodig zijn voor het aanvragen van een hypotheeklening. Ze zorgen ervoor dat alle documenten correct en tijdig worden ingediend.

  Onderhandelingen: In sommige gevallen kan de hypotheekadviseur namens de klant onderhandelen met geldverstrekkers om gunstigere voorwaarden te verkrijgen.

  Financieel advies: Naast hypotheekadvies kunnen sommige hypotheekadviseurs ook bredere financiële advisering bieden, zoals het bespreken van verzekeringsbehoeften, pensioenplanning en algemene financiële doelen.

  Begeleiding gedurende het proces: De adviseur blijft betrokken gedurende het gehele proces, inclusief het beantwoorden van vragen van de klant, het verstrekken van updates over de voortgang van de hypotheekaanvraag en het bieden van advies tijdens eventuele obstakels.

  Het doel van een hypotheekadviseur is om de klant te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over hun hypotheekkeuze en om het proces van het verkrijgen van een hypotheeklening zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  We zoeken graag voor u uit of het interessant is om uw huidige hypotheek over te sluiten. Door veranderingen in hypotheekrente en de waarde van woningen kunt u wellicht uw woonlasten verlagen. Mogelijk kunt u extra geld beschikbaar krijgen voor aanpassingen in uw woning. Ook bestaat de mogelijkheid dat u vrij beschikbaar geld kunt opnemen.

  Hypotheekadvies bij Koos Rook uitgelegd

  Onafhankelijk hypotheekadvies

  Wat is onafhankelijk hypotheekadvies bij Koos Rook Financiële Diensten en hoe zorgen we ervoor dat u het beste advies krijgt voor uw situatie?

  Voorbereiding hypotheekadvies

  Met een goede voorbereiding van het hypotheekadvies gesprek kunnen wij u het snelst duidelijkheid verschaffen van uw mogelijkheden.

  Wat kost een hypotheekadvies?

  Een eerste hypotheekadvies is altijd gratis en vrijblijvend. Wij leggen u graag uit waarom en vooral wanneer u betaalt voor uw hypotheekadvies.

  Maak afspraak

  Uw hypotheekadviseurs

  Michel van den Brink Koos Rook Financiele Diensten

  Michel van den Brink

  Vennoot en Hypotheek
  Adviseur

  0180 513 069
  michel@koosrook.nl

  Peter Rebergen Koos Rook Financiele Diensten

  Peter Rebergen

  Vennoot en Senior
  Adviseur

  0180 513 069
  peter@koosrook.nl

  Jan Smits - Koos Rook Financiële Diensten

  Jan Smits

  Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

  0180 513 069
  jan@koosrook.nl

  Hilde Versluis - Koos Rook Financiele Diensten

  Hilde Versluis

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  hilde@koosrook.nl

  Marielle van Dam Koos Rook Financiele Diensten

  Mariëlle van Dam

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  marielle@koosrook.nl

  Arlette Bos - Koos Rook Financiele Diensten

  Arlette Bos

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  arlette@koosrook.nl