Waarvoor kunt u een bedrijfshypotheek gebruiken?

Met een zakelijke hypotheek of bedrijfshypotheek kan een ondernemer de financiering regelen voor bijvoorbeeld de aankoop of verbouwing van een bedrijfspand (kantoor, magazijn, productieloods) of aankoop van grond. Dat wil zeggen, met de aankoop van een bedrijfslocatie ontstaat een stabiele basis voor de onderneming. Het bedrag dat geleend kan worden is afhankelijk van de waarde van het pand. Afhankelijk van de situatie kan maximaal lenen interessant zijn om extra werkkapitaal te verkrijgen.

hypotheekadviseur krimpen aan den ijssel

Vormen van een bedrijfshypotheek

De looptijd van een zakelijke hypotheek, oftewel een bedrijfshypotheek, ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar. Dit is afhankelijk van de hoogte en het aantal aflossingstermijnen. Een zakelijke hypotheek in de meeste gevallen een rentevastlening die lineair wordt afgelost, waardoor bijvoorbeeld de maandlasten gedurende de looptijd variëren.

Als er sprake is van verduurzaming van een pand, bijvoorbeeld met zonnepanelen of betere isolatie, is een groenfinanciering mogelijk met een korting op de rente. Een groenverklaring wordt afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek ontstaan extra kosten zoals bijvoorbeeld taxatiekosten, overdrachtsbelasting, notariskosten, opstalverzekering, rapportage milieu- of bodemonderzoek. Deze extra kosten zijn onbelast en kunnen opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Bedrijfshypotheek berekenen?

Een bedrijfshypotheek, ook wel een zakelijke hypotheek genoemd wordt afgesloten om een bedrijfspand te kopen.

Bent u benieuwd wat uw maximale bedrag is voor uw bedrijfshypotheek? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ons ook bellen voor het maken van een afspraak. Onze hypotheekadviseurs berekenen graag samen met u hoeveel u of uw onderneming kunt lenen om dat prachtige bedrijfspand te kopen!

Meer weten over de mogelijkheden van een bedrijfshypotheek?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek met een van onze hypotheekadviseurs.

  Uw zakelijke hypotheekadviseurs

  hypotheekadviseur startershypotheek

  Michel van den Brink

  Vennoot en
  Hypotheek Adviseur

  0180 513 069
  06 542 538 21
  michel@koosrook.nl

  hypotheekadviseur startershypotheek

  Peter Rebergen

  Vennoot &
  Senior Adviseur

  0180 513 069
  06 542 881 15
  peter@koosrook.nl

  Jan startershypotheek

  Jan Smits

  Financieel Adviseur

  0180 513 069
  06 104 041 03
  jan@koosrook.nl

  Daarom kozen deze relaties voor Koos Rook Financiële Diensten

  Wie kan u beter vertellen wat u als klant van Koos Rook Financiële Diensten kunt verwachten dan onze klanten die dat in de praktijk meemaken?

  Heeft u een vraag?

  We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over uw bedrijfshypotheek. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.