Kenteken aanvragen voor (land)bouwvoertuigen

landbouwvoertuig
Vanaf 1 januari 2022 moeten (land)bouwvoertuigen een kentekenbewijs hebben. Dit geldt ook voor de zogenaamde MMBS-en. Zonder kentekenbewijs mogen ze vanaf 1 januari 2022 de weg niet meer op.
Zijn ze dat niet en komt de eigenaar toch op de openbare weg? Dan riskeert de eigenaar een boete.

Sinds 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht bij de RDW voor alle bestaande en nieuwe (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden. Deze registratieplicht geldt voor alle (land)bouwvoertuigen, zoals bijvoorbeeld trekkers, getrokken aanhangwagens, shovels, mobiele kranen en combines.

Maar ook voor motorrijtuigen die in de bouw, bij infraprojecten en in de logistiek gebruikt worden, zoals dumpers, graafmachines, wielladers, veegmachines, minitrekkers, heftrucks, hoogwerkers en verreikers. Ook voor deze voertuigen met een beperkte snelheid (de zogenaamde MMBS-en) geldt een registratieplicht als zij de weg op gaan.

Rijdt het voertuig harder dan 25 km per uur of gaat het om een motorrijtuig met een beperkte snelheid (MMBS)? Dan geldt er ook een kentekenplicht. De eigenaar is verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren.  Zonder kentekenbewijs mag een (land)bouwvoertuig vanaf 1 januari 2022 niet meer de weg op. Komt het voertuig toch op de openbare weg? Dan riskeert de eigenaar een boete.

Maakt u gebruik van (land)bouwvoertuigen of ander werkmaterieel? En bent u op zoek naar een goede verzekering? Graag wijzen wij u op de voordelen van de Werkmaterieelverzekering.
Bron: Allianz
Sluit verzekering af