Gaat u ook goed verzekerd op wintersport?

wintersport-verzekering

Gaat u binnenkort op wintersport? Check dan voor uw vertrek goed uw verzekering. Wintersport blijft echter niet zonder risico’s. Zorg er voor dat u gedekt bent voor onverhoopte schade.

Is een verzekering voor wintersport nodig?

Als u op wintersport gaat is alleen een zorgverzekering meestal niet voldoende. Wij leggen het u graag uit.

Zorgverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt uw medische kosten maar tot een bepaald maximum. De medische kosten in het buitenland zijn vaak hoger omdat er een kans is dat u naar een privékliniek wordt gebracht. De kosten van een kliniek zijn vaak hoger dan in een regulier ziekenhuis.

Ook kunt u tijdens uw wintersport medische hulp nodig hebben op bijvoorbeeld de piste. Vaak moet u dan vervoerd worden per helikopter. De kosten hiervan kunnen erg hoog oplopen.

Reis- en annuleringsverzekering

Naast uw huidige zorgverzekering is het verstandig om een reis (met wintersportdekking)- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Met een reis- en annuleringsverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene kosten. Het is een aanvulling op de zorgverzekering.
Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren van wintersport vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden onder de annuleringsverzekering. En onder de reisverzekering vallen bijvoorbeeld diefstalschade of schade die u per ongeluk toebrengt aan uw vakantieverblijf. Bij een wintersportdekking kunt u denken aan helikoptervervoer na een ongeval op de piste.

Wist u dat?

Het sinds 2022 verplicht is dat een skiër op een piste in Italië een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) bij zich moet hebben? Tip: neem een kopie van de polis mee op wintersport of maak een foto met uw telefoon van uw polis!

Vragen over uw verzekering?

Gaat u binnenkort op wintersport en bent u benieuwd of u voldoende verzekerd bent? Neem dan gerust contact op met ons. Wij kijken graag met u mee naar uw dekking en passen hem indien nodig voor u aan. Zo gaat u met een gerust hart op wintersport!

Neem contact op