Gaat u ook goed verzekerd op wintersport?

wintersport-verzekering

Gaat u binnenkort op wintersport? Check dan voor uw vertrek goed uw verzekering. Wintersport blijft echter niet zonder risico’s. Zorg er voor dat u gedekt bent voor onverhoopte schade.

Is een verzekering voor wintersport nodig?

Als u op wintersport gaat is alleen een zorgverzekering meestal niet voldoende. Wij leggen het u graag uit.

Zorgverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt uw medische kosten maar tot een bepaald maximum. De medische kosten in het buitenland zijn vaak hoger omdat er een kans is dat u naar een privékliniek wordt gebracht. De kosten van een kliniek zijn vaak hoger dan in een regulier ziekenhuis.

Ook kunt u tijdens uw wintersport medische hulp nodig hebben op bijvoorbeeld de piste. Vaak moet u dan vervoerd worden per helikopter. De kosten hiervan kunnen erg hoog oplopen.

Reis- en annuleringsverzekering

Naast uw huidige zorgverzekering is het verstandig om een reis (met wintersportdekking)- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Met een reis- en annuleringsverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene kosten. Het is een aanvulling op de zorgverzekering.
Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren van wintersport vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden onder de annuleringsverzekering. En onder de reisverzekering vallen bijvoorbeeld diefstalschade of schade die u per ongeluk toebrengt aan uw vakantieverblijf. Bij een wintersportdekking kunt u denken aan helikoptervervoer na een ongeval op de piste.

Wist u dat?

Het sinds 2022 verplicht is dat een skiër op een piste in Italië een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) bij zich moet hebben? Tip: neem een kopie van de polis mee op wintersport of maak een foto met uw telefoon van uw polis!

Vragen over uw verzekering?

Gaat u binnenkort op wintersport en bent u benieuwd of u voldoende verzekerd bent? Neem dan gerust contact op met ons. Wij kijken graag met u mee naar uw dekking en passen hem indien nodig voor u aan. Zo gaat u met een gerust hart op wintersport!

Neem contact op
Zorgverzekering 2024: premie omhoog, zorgtoeslag omlaag

De zorgverzekering zal in 2024 enkele merkbare veranderingen ondergaan, waarvan je op de hoogte moet.....

Ruud 20 jaar in dienst

In de dynamische wereld van financiële dienstverlening is toewijding en betrokkenheid van onschatbare waarde. 1.....

Verplichte verzekeringen in Nederland

Verzekeringen dienen als een schild tegen onverwachte financiële tegenslagen. Bepaalde verzekeringen zijn verplicht, terwijl andere.....

Ontspannen en genieten: Tips voor een zorgeloze zomervakantie!

  Het is bijna zover – de zomervakantie staat voor de deur! Waar gaat u.....

Overlijdensrisicoverzekering vaak niet verplicht maar wel verstandig

  De meeste hypotheekverstrekkers stellen een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht bij een hypotheek. Toch.....

Gaat u ook goed verzekerd op wintersport?

Gaat u binnenkort op wintersport? Check dan voor uw vertrek goed uw verzekering. Wintersport blijft.....

Woonlasten gaan verder dan uw hypotheek

Veel mensen die een huis willen kopen, stellen als eerste de vraag wat de maximale.....

Wat te doen als uw vlucht wordt geannuleerd

Door het personeelstekort op Schiphol worden reisaanbieders en luchtvaartmaatschappijen gedwongen om een flink aantal vluchten.....