Eén op de vijf huiseigenaren heeft financiële zorgen

financiele zorgen

Maar liefst één op de vijf Nederlanders met een koopwoning én een hypotheek ligt soms wakker vanwege financiële zorgen. Dat concludeert Carla Muters, voorzitter van het bestuur van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Dit resultaat is voortgekomen uit een recent onderzoek dat NHG, vlak voor de zomer, heeft laten uitvoeren onder huiseigenaren. Uit het onderzoek blijkt dat een aanzienlijke groep mensen met een hypotheek maandelijks worstelt om financieel rond te komen. De meerderheid probeert dit aan te pakken door hun uitgaven te verminderen of hun inkomsten te verhogen.

Niet naar adviseur

Hoewel ze zich zorgen maken, heeft bijna de helft van de ondervraagde groep nog geen stappen ondernomen om contact op te nemen met een financieel adviseur. Dit kan verschillende redenen hebben, variërend van zorgen over advieskosten tot gevoelens van schaamte of wantrouwen ten opzichte van financiële adviseurs. Het is echter belangrijk op te merken dat financiële adviseurs een waardevolle rol kunnen spelen bij het vinden van oplossingen. Bijvoorbeeld, 10% van de deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven hun hypotheek aan te passen als een mogelijke oplossing.

Verkrijgen van inzicht

Naast uw hypotheek zijn er vanzelfsprekend andere kosten verbonden aan wonen. Om uw financiële situatie effectief te beheren, is het van essentieel belang dat u deze kosten goed in kaart brengt. Een financieel adviseur kan eveneens assisteren bij het verkrijgen van dit overzicht.

Neem gerust contact op

Als u zich weleens zorgen maakt over uw financiële toekomst, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons. Wij kunnen u helpen om alles financieel inzichtelijk maken door een financieel plan op te stellen.

Meer informatie

Uw hypotheekadviseurs

Michel van den Brink Koos Rook Financiele Diensten

Michel van den Brink

Vennoot en Hypotheek
Adviseur

0180 513 069
michel@koosrook.nl

Peter Rebergen Koos Rook Financiele Diensten

Peter Rebergen

Vennoot en Senior
Adviseur

0180 513 069
peter@koosrook.nl

Jan Smits - Koos Rook Financiële Diensten

Jan Smits

Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

0180 513 069
jan@koosrook.nl

Hilde Versluis - Koos Rook Financiele Diensten

Hilde Versluis

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
hilde@koosrook.nl

Marielle van Dam Koos Rook Financiele Diensten

Mariëlle van Dam

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
marielle@koosrook.nl

Arlette Bos - Koos Rook Financiele Diensten

Arlette Bos

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
arlette@koosrook.nl