Wanneer ben ik oververzekerd?

Wanneer ben ik oververzekerd?

U bent oververzekerd als u te veel verzekeringen hebt afgesloten. Of een te hoge dekking. U bent dan eigenlijk te goed verzekerd voor het risico dat u kunt lopen. U betaald dus te veel voor waar u geen gebruik van zult maken.

Sommige verzekeringen kunnen ook een overlap hebben. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone verzekering. Mocht u schade krijgen aan uw smartphone dan is de kans groot dat dit onder de dekking van uw inboedelverzekering valt.

Wanneer ben ik onderverzekerd?

U bent onderverzekerd als u te weinig verzekeringen hebt afgesloten. Een voorbeeld van onderverzekeren is als de waarde van uw spullen hoger zijn dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Uw spullen zijn bijvoorbeeld € 40.000 waard, maar uw verzekering dekt maar € 30.000.  Uw dekking is dus te laag waardoor u, als er wat gebeurt, onderverzekerd bent. 

Hoe voorkom ik dat ik ben oververzekerd?

Te veel betalen, en dus oververzekerd zijn, wil niemand. Daarom geven wij u graag wat tips.

 1. Als u een verzekering afsluit dan moet u goed kijken naar de dekking. Zorg ervoor dat dit bedrag overeenkomt. Is uw inboedel € 50.000 waard, zorg dan dat de dekking ook minimaal € 50.000 bedraagt,
 1. Heeft u meerdere verzekeringen? Vergelijk deze dan goed met elkaar door de polisvoorwaarden door te nemen. De kans is er dat sommige verzekeringen met elkaar overlappen en u dus dubbel verzekerd bent.  Mocht dit zo zijn dan kunt u vaak de dekking van uw polis verlagen. overlappen. Zo bespaard u ook kosten.
 2. Veranderd er iets in uw persoonlijke situatie? Gaat u verhuizen of is er een kindje op komst? Of zijn er andere omstandigheden waardoor uw situatie gewijzigd kan zijn in de loop der jaren?  Dan adviseren wij u om dit altijd door te geven aan uw verzekeraar of te laten checken door uw tussenpersoon.
  Wij doen dit graag vrijblijvend voor u. Zo voorkomt u dat u niet alleen onderverzekerd maar ook oververzekerd bent.
 3. Woont u samen met uw vriend, vriendin, partner, familielid etc. Of heeft u kinderen die weer thuis komen wonen? Neem dan samen uw verzekeringen door. Wellicht betalen meerdere mensen met wie u woont voor dezelfde verzekering. Dit is weggegooid geld.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Er zijn een aantal verzekeringen die u verplicht moet afsluiten en een aantal die niet verplicht zijn maar wel aan te raden zijn.

Sommige kosten zijn te overzien als u niet verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan dat uw mobiele telefoon wordt gestolen of dat u per ongeluk uw zonnebril kapot laat vallen.
Maar bij andere zaken kunnen de kosten zo ontzettend hoog oplopen, dat u deze niet meer zelf kunt betalen. Ziektekosten kunnen bijvoorbeeld tot tienduizenden euro’s oplopen als u in het ziekenhuis terecht komt voor behandelingen.
Daarom heeft de overheid een aantal belangrijke verzekeringen verplicht gesteld, om uzelf en anderen tegen risico’s met grote financiële gevolgen te beschermen.

Een zorgverzekering en een WA verzekering voor motorrijtuigen zijn verplicht. Sluit u een hypotheek af? Dan is een woonhuisverzekering en een inboedelverzekering verplicht.

Is uw verzekering nog up-to-date?

Zorg ervoor dat u niet bent onderverzekerd, maar ook dat u niet bent oververzekerd. Misschien heeft u nog wel onnodige en dubbele verzekeringen lopen of is uw huidige dekking niet voldoende.
Niemand wil teveel betalen of niet voldoende verzekerd zijn. Laat daarom regelmatig uw verzekeringen checken. Doe de verzekeringscheck! Wij doen dit graag vrijblijvend voor u!

Doe de verzekeringscheck!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de verzekeringscheck uit te voeren.

  Onze verzekeringsproducten

  MOBILITEIT

  Verzeker u tegen schade of diefstal van uw fiets, bromfiets, e-bike, motor, auto, klassieke auto, scooter of scootmobiel met de volgende verzekeringen:

  RECREATIE

  Zorg dat u gedekt bent tegen onvoorziene omstandigheden. Dit kan d.m.v. een:

  WONING

  Bescherm u tegen de financiële gevolgen van calamiteiten voor uw huis en uw eigendommen met de volgende verzekeringen:

   

  AANSPRAKELIJKHEID

  Voorkom financiële gevolgen van diverse risico’s met een:

  OVERLIJDEN

  Kies voor financiële zekerheid voor uw nabestaanden met de volgende verzekeringen:

  PENSIOEN

  Stel uw financiële toekomst op latere leeftijd veilig met een:

  Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

  Verzekering afsluiten