Optimaal gebruik maken van uw vakantiegeld in 2023: Welke keuze maakt u?

vakantiegeld

Met het einde van mei in zicht, is het de tijd van het jaar waarin velen hun langverwachte vakantiegeld ontvangen. Terwijl de meeste mensen graag minstens één keer per jaar op vakantie gaan, kiest een aanzienlijk aantal Nederlanders er in 2023 voor om een deel, of zelfs hun volledige extraatje, aan andere zaken te besteden.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun vakantiegeld in 2023 aan andere zaken te besteden. Zoals bijvoorbeeld de hoge inflatie of het aflossen van schulden. Anderen willen binnenkort een grote aankoop doen of zetten het geld op hun spaarrekening.

Woning verduurzamen

Er zijn echter ook veel huiseigenaren die hun vakantiegeld gebruiken om hun woning te verduurzamen. Als u investeert in duurzaamheid, levert dat namelijk een hoog rendement op. Met goede isolatie bespaart u vaak tientallen procenten per jaar op uw energierekening. Dat is echt de moeite waard, veel beter dan een procentje (of nog minder) rente op uw spaarrekening! Dus waarom niet uw vakantiegeld gebruiken om uw huis energiezuiniger te maken en tegelijkertijd uw portemonnee te ontlasten?

Wilt u meer weten over de talloze mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en hoe u dit het beste kunt financieren? Bel ons gerust en ontdek hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw vakantiegeld door te investeren in een duurzame woning.

Ik wil meer weten over verduurzamen

Hypotheek aflossen?

U kunt uw vakantiegeld ook gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Afhankelijk van uw situatie kan aflossen gunstig zijn voor de hoogte van de hypotheekrente u betaalt. Als de verhouding tussen de waarde van uw huis en de hoogte van uw hypotheeklening verandert, bestaat namelijk de kans dat u minder risico-opslag hoeft te betalen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van het aflossen van uw hypotheek? Maak gerust een afspraak met ons! Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te voorzien van waardevol advies en begeleiding op maat. Zij kijken samen met u hoe u uw hypotheek sneller kunt aflossen en financiële vrijheid kunt bereiken. Een eerste stap naar een hypotheekvrije toekomst!

Ik wil meer weten over hypotheek aflossen

Heeft u er al over nagedacht wat u gaat doen met uw vakantiegeld? Gaat u op vakantie? Uw hypotheek aflossen? Uw woning verduurzamen? Gaat u er iets anders mee doen of weet u niet precies wat verstandig is? Laat het ons gerust weten!

Uw hypotheekadviseurs

hypotheekadviseur startershypotheek

Michel van den Brink

Vennoot en Hypotheek
Adviseur

0180 513 069
06 542 538 21
michel@koosrook.nl

hypotheekadviseur startershypotheek

Peter Rebergen

Vennoot en Senior
Adviseur

0180 513 069
06 542 881 15
peter@koosrook.nl

Jan startershypotheek

Jan Smits

Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

0180 513 069
06 104 041 03
jan@koosrook.nl

Hilde Versluis

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
hilde@koosrook.nl

Anette van Oort

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
anette@koosrook.nl

Mariëlle van Dam

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
marielle@koosrook.nl