Zorgverzekering 2024: premie omhoog, zorgtoeslag omlaag

Zorgverzekering 2024 premie omhoog, zorgtoeslag omlaag

De zorgverzekering zal in 2024 enkele merkbare veranderingen ondergaan, waarvan je op de hoogte moet zijn. Dit artikel biedt een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en hoe deze jou kunnen beïnvloeden.

Premiestijging en zorgtoeslag aanpassing

In 2024 zullen we een gematigde stijging van de zorgpremie zien. Terwijl eerdere schattingen een aanzienlijkere verhoging voorzagen, is de werkelijke stijging beperkt tot gemiddeld € 9 per maand voor de basisverzekering. Dit brengt de maandelijkse premie voor de meest betaalbare basisverzekering op € 131,95, terwijl de duurste optie € 170,95 kost. Belangrijk is dat er aanzienlijke verschillen kunnen zijn tussen verschillende aanbieders.

Het vastgestelde eigen risico

Het standaard eigen risico blijft in 2024 ongewijzigd op € 385. Dit is van toepassing op diverse gezondheidszorgdiensten zoals specialistische behandelingen of ziekenhuisopnames. Er zijn ook zorgservices die niet onder het eigen risico vallen. Lees hier meer over.

Als je een lager risico loopt op zorgkosten, kun je overwegen je eigen risico te verhogen met maximaal € 500, wat resulteert in een lagere maandpremie. Wees echter bewust van de potentiële extra kosten bij onvoorziene medische uitgaven.

Verlaging van de zorgtoeslag

Tegen de verwachting in zal de maximale zorgtoeslag in 2024 dalen. Dit is te wijten aan een eenmalige verhoging in het afgelopen jaar. Voor alleenstaanden zal de maximale maandelijkse zorgtoeslag € 127 bedragen, terwijl dit voor partnersamenstellingen € 243 is. Voor meer details, raadpleeg de Belastingdienst.

Keuzes in verzekering en service

De verschillen in premies tussen basisverzekeringen hangen vaak samen met de mate van keuzevrijheid in zorgaanbieders en de aangeboden service. Duurdere verzekeringen bieden vaak een uitgebreidere keuze en betere service. Als je tevreden bent met digitale communicatie, kun je vaak besparen op de kosten vergeleken met opties die persoonlijk contact bieden.

Overstappen voor de deadline

Indien je van plan bent te wisselen van zorgverzekeraar, moet je dit voor 1 januari 2024 aangeven bij je huidige verzekeraar. Vervolgens heb je tot eind januari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Extra informatie en advies

Heb je nog vragen of behoefte aan advies over je zorgverzekering? Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag. Neem gerust contact op voor verdere ondersteuning.

Neem contact op

Uw verzekeringsadviseurs

Denny Trouwborst Koos Rook Financiele Diensten

Denny Trouwborst

Vennoot en Adviseur
Zakelijke Markt

0180 513 069
denny@koosrook.nl

Remco Roest Koos Rook Financiele Diensten

Remco Roest

Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
remco@koosrook.nl

Ruud Broere - Koos Rook Financiele Diensten

Ruud Broere

Schadespecialist & Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
ruud@koosrook.nl

Lianne Boom

Lianne Boom

Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
lianne@koosrook.nl

Paul Vermeer

Paul Vermeer

Adviseur
Zakelijke Markt

0180 513 069
paul@koosrook.nl

Onze verzekeringsproducten

MOBILITEIT

Verzeker u tegen schade of diefstal van uw fiets, bromfiets, e-bike, motor, auto, klassieke auto, scooter of scootmobiel met de volgende verzekeringen:

RECREATIE

Zorg dat u gedekt bent tegen onvoorziene omstandigheden. Dit kan d.m.v. een:

WONING

Bescherm u tegen de financiële gevolgen van calamiteiten voor uw huis en uw eigendommen met de volgende verzekeringen:

 

AANSPRAKELIJKHEID

Voorkom financiële gevolgen van diverse risico’s met een:

OVERLIJDEN

Kies voor financiële zekerheid voor uw nabestaanden met de volgende verzekeringen:

PENSIOEN

Stel uw financiële toekomst op latere leeftijd veilig met een:

Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

Verzekering afsluiten