Verduurzamen: Gebruik de overwaarde van uw huis

Verduurzamen overwaarde
Home » algemeen » Verduurzamen: Gebruik de overwaarde van uw huis

 

Als u al geruime tijd in een koophuis woont, is de kans groot dat u overwaarde heeft opgebouwd. In dat geval kan het verstandig zijn om deze overwaarde te benutten om uw huis duurzamer te maken. Hoewel uw hypotheekkosten mogelijk iets zullen stijgen, zullen uw energiekosten juist dalen.

Het verduurzamen van uw woning, vooral door isolatie, is al jarenlang een goede investering met een veel hoger rendement dan bijvoorbeeld sparen. Met de stijgende energieprijzen geldt dit meer dan ooit tevoren. Een bijkomend voordeel van een duurzame woning is dat de waarde ervan vaak aanzienlijk stijgt, soms zelfs met tienduizenden euro’s, als gevolg van een beter energielabel.

Hogere kosten

Na een sterke stijging van de energieprijzen vorig jaar, is de rust op de energiemarkt afgelopen voorjaar teruggekeerd. Hierdoor durven energieleveranciers nu weer langlopende contracten aan te bieden aan (nieuwe) klanten. Desondanks zijn gas- en elektriciteitsprijzen nog steeds aanzienlijk hoger dan twee jaar geleden.

Onzekere toekomst

De oorlog in Oekraïne heeft laten zien hoe fragiel de energieprijzen in werkelijkheid zijn. Aangezien niemand weet wat de toekomst brengt, is het ook onzeker hoe de energieprijzen zich zullen ontwikkelen. Door uw huis te isoleren, verbruikt u echter gegarandeerd minder energie. Daarom is het overwegen om uw woning te verduurzamen de moeite waard.

Extra investering van € 900 miljoen door het kabinet

Om dit verder te stimuleren, heeft het kabinet onlangs besloten extra middelen beschikbaar te stellen. Het Nationaal Warmtefonds ontvangt nog eens € 900 miljoen extra financiering. Dit geld is bedoeld voor huishoudens met een bescheiden inkomen. Het Warmtefonds verstrekt onder andere rentevrije Energiebespaarleningen. U kunt meer informatie hierover vinden op de website van de Rijksoverheid.

Advies over duurzaam wonen

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om energiebesparende voorzieningen te financieren, kunt u contact met ons opnemen. Als Erkend Financieel Adviseur zijn wij tevens aangesloten bij het keurmerk Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Wij staan klaar om u te helpen de beste oplossing te vinden voor de financiering om uw huis te verduurzamen.

Neem contact op

Uw hypotheekadviseurs

Michel van den Brink Koos Rook Financiele Diensten

Michel van den Brink

Vennoot en Hypotheek
Adviseur

0180 513 069
06 542 538 21
michel@koosrook.nl

Peter Rebergen Koos Rook Financiele Diensten

Peter Rebergen

Vennoot en Senior
Adviseur

0180 513 069
06 542 881 15
peter@koosrook.nl

Jan Smits - Koos Rook Financiële Diensten

Jan Smits

Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

0180 513 069
06 299 035 42
jan@koosrook.nl

Hilde Versluis - Koos Rook Financiele Diensten

Hilde Versluis

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
hilde@koosrook.nl

Marielle van Dam Koos Rook Financiele Diensten

Mariëlle van Dam

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
marielle@koosrook.nl

Arlette Bos - Koos Rook Financiele Diensten

Arlette Bos

Backoffice medewerkster hypotheken

0180 513 069
arlette@koosrook.nl