Workshop “Held met je geld”: een succesvolle reis naar financiële bewustwording voor kinderen

Workshop Held met je Geld 06-02-2024

Bij Koos Rook Financiële Diensten zelfstandig intermediair van de RegioBank, geloven we sterk in het belang van financiële educatie vanaf jonge leeftijd. Vorige week hebben we met veel enthousiasme de workshop “Held met je geld” gegeven, gericht op kinderen van 7 en 8 jaar. Op 6 februari was het de beurt aan de groep van 9 tot en met 11 jarigen om deel te nemen aan deze leerzame ervaring.

Het doel van de workshop

De workshop “Held met je geld” is ontworpen met een nobel doel: kinderen bewust maken van het belang van veilig bankieren en hen de vaardigheden bijbrengen om te sparen voor specifieke doelen. In een tijd waarin financiële kennis essentieel is voor succes, streeft deze workshop ernaar om kinderen op een vroege leeftijd uit te rusten met de tools die ze nodig hebben om verstandige financiële beslissingen te maken.

Interactieve en speelse leerervaring

Tijdens de workshop worden de kinderen op een interactieve en speelse manier betrokken bij activiteiten, die gericht zijn op het bevorderen van veilig bankieren en het ontwikkelen van spaarvaardigheden. Door praktische voorbeelden en het delen van ervaringen leren de kinderen op een leuke manier hoe ze hun geld veilig kunnen beheren. Het doel is om hen niet alleen te onderwijzen over het belang van sparen, maar ook om hen te inspireren om verstandige financiële keuzes te maken die hen op de lange termijn zullen bevoordelen.

Door praktische voorbeelden en het delen van ervaringen leren de kinderen op een leuke manier hoe ze hun geld veilig kunnen beheren. Het doel is om hen niet alleen te onderwijzen over het belang van sparen, maar ook om hen te inspireren om verstandige financiële keuzes te maken die hen op de lange termijn zullen bevoordelen.

Positieve feedback van deelnemers

De positieve feedback van eerdere deelnemers bevestigt het succes van de workshop. Kinderen vonden het leuk en leerzaam, wat ons motiveert om deze belangrijke missie voort te zetten. Ouders waren op hun beurt blij en gerustgesteld om te zien dat hun kinderen meer bewust werden van de principes van veilig bankieren en het belang van sparen voor hun toekomst.

Onze toewijding aan financiële educatie

Bij Koos Rook Financiële Diensten, zelfstandig intermediair van de RegioBank, zijn we toegewijd aan het bieden van waardevolle kennis en vaardigheden voor onze gemeenschap. De workshop “Held met je geld” is een van de vele manieren waarop we deze toewijding tot leven brengen. We kijken ernaar uit om deze workshop in de toekomst voort te zetten en nog meer jonge levens positief te beïnvloeden.