Ontspannen en genieten: Tips voor een zorgeloze zomervakantie!

Ontspannen op zomervakantie
Home » algemeen » Ontspannen en genieten: Tips voor een zorgeloze zomervakantie!

 

Het is bijna zover – de zomervakantie staat voor de deur! Waar gaat u dit jaar naartoe? Of u nu plannen hebt om te genieten van zon, zee en strand, u onder te dompelen in andere culturen, of te kiezen voor een actieve wandel- of fietsvakantie, wij wensen u veel vakantieplezier toe!

Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt ontspannen en genieten tijdens uw vakantie, hebben we een paar handige tips voor u verzameld.

Maak een checklist voor vertrek

Het kost wat tijd, maar het maken van een vakantiechecklist zal u jarenlang plezier opleveren. Zodra u er een hebt, kunt u weken van tevoren beginnen met het inpakken van uw spullen en is dat kans dat u wat vergeet nihil. Op internet zijn er genoeg handige lijstjes te vinden.

Laat uw huis veilig achter

Voordat u op reis gaat, is het verstandig om nog even alle ramen en deuren langs te lopen. Zorg ervoor dat ze goed dicht en op slot zijn. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten. Daarnaast kunt u een paar lampen aansluiten op een tijdschakelaar, zodat het tijdens uw vakantie lijkt alsof er iemand thuis is. Een ander idee is om een paar kopjes of glazen op tafel te laten staan en er een opgevouwen tijdschrift naast te leggen.

Vraag daarnaast aan familie, vrienden of buren om af en toe de post van de mat te halen en deze op een plek te leggen waar het niet zichtbaar is van buitenaf. Zeg het abonnement van de krant tijdelijk op of laat deze doorsturen naar uw vakantieadres.

Deel foto’s veilig

Het is verleidelijk om uw prachtige vakantiefoto’s te delen met vrienden en familie via sociale media, zoals Facebook en Instagram. Wees echter voorzichtig, vooral als u een openbaar account hebt. U weet immers nooit wie er meekijkt. Daarnaast is er meestal niemand thuis als u op vakantie bent…

Pinnen en contant geld

Als u op vakantie gaat naar een land dat de euro als valuta heeft, kunt u vaak zonder extra kosten betalen en geld opnemen met uw pinpas. Let echter op, want steeds meer landen brengen kosten in rekening voor het opnemen van geld. Dit geldt onder andere voor populaire vakantiebestemmingen zoals Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Spanje.

Heeft u een rekening waarbij u in Nederland moet betalen voor het opnemen van geld? Dan geldt dat ook als u dat in andere eurolanden doet. Buiten de eurolanden komen er sowieso extra kosten bij kijken. Dit kunt u voorkomen door meer contant geld mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat uw reisverzekering een maximale vergoeding uitkeert in geval van verlies of diefstal.

Controleer uw reisverzekering

Daarover gesproken: loop ook altijd uw reisverzekering nog even door. Misschien gaat u wel naar een verre bestemming, heeft u sportieve plannen of neemt u veel dure spullen mee. In dat geval voldoet een standaard reisverzekering vaak niet.

Erkend adviseur helpt

Heeft u daar vragen over? Neem dan gerust contact op met ons. Als specialist op het gebied van financiële zaken helpen wij u graag bij al uw verzekeringsvragen.

Neem contact op