ei

WGA-eigenrisicoverzekering

Als een zieke medewerker na twee jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt verklaard wordt kan hij of zij in de WGA terecht komen. WGA betekend wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Door deze wet bent u als ondernemer maximaal tien jaar verantwoordelijk voor deze medewerker, als u eigenrisicodrager voor de WGA bent.

Hiervoor bent u als ondernemer standaard bij het UWV verzekerd. Maar u kan ook eigenrisicodrager worden. Als u eigenrisicodrager bent dan betaalt u zelf de WGA-uitkering aan uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemer.

Met een WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) verzekering krijgt u de WGA-uitkering die het UWV bij u in rekening brengt vergoed.

Zo bent u verplicht om wijzigingen in de situatie van uw medewerker door te geven. En blijft u verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratieproces. Met een WGA-eigenrisicoverzekering krijgt u hulp bij de re-integratie van deze werknemer(s) in de eerste tien jaar van de WGA.

WGA-eigenrisicoverzekering

Is een WGA-eigenrisicoverzekering verplicht?

Nee, u bent als ondernemer standaard verzekerd bij het UWV. Wat is dan het voordeel van deze verzekering? U blijft bij het gehele re-integratie proces betrokken waardoor u kunt voorkomen dat u wordt doorbelast door het UWV. Zo houd u grip op de situatie en kan het proces versneld worden.

Heeft u nog vragen over deze verzekering?

Vul dan onderstaand formulier in of neem telefonisch contact op met ons. Onze adviseurs kunnen samen met u bepalen of eigen risicodragerschap voor de WGA i.c.m. de WGA-eigenrisicoverzekering voor u een goede keuze is. Of dat het wellicht verstandiger is om via het UWV te verzekeren.

  Uw verzekeringsadviseurs

  Denny Trouwborst

  Vennoot &
  Adviseur Zakelijke Markt

  0180 513 069
  06 517 424 89
  denny@koosrook.nl

  Ruud Broere

  Schadespecialist &
  Adviseur
  Particuliere Markt

  0180 513 069
  ruud@koosrook.nl

  Remco Roest

  Adviseur Particuliere
  Markt
  .

  0180 513 069
  remco@koosrook.nl

  Onze verzekeringsproducten

  Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

  Verzekering afsluiten

  Onze verzekeringspartners

  Heeft u een vraag?

  We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.