WGA-eigenrisicoverzekering

Als een zieke medewerker na twee jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt verklaard wordt kan hij of zij in de WGA terecht komen. WGA betekend wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Door deze wet bent u als ondernemer maximaal tien jaar verantwoordelijk voor deze medewerker, als u eigenrisicodrager voor de WGA bent.

Hiervoor bent u als ondernemer standaard bij het UWV verzekerd. Maar u kan ook eigenrisicodrager worden. Als u eigenrisicodrager bent dan betaalt u zelf de WGA-uitkering aan uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemer.

Met een WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) verzekering krijgt u de WGA-uitkering die het UWV bij u in rekening brengt vergoed.

Zo bent u verplicht om wijzigingen in de situatie van uw medewerker door te geven. En blijft u verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratieproces. Met een WGA-eigenrisicoverzekering krijgt u hulp bij de re-integratie van deze werknemer(s) in de eerste tien jaar van de WGA.

WGA-eigenrisicoverzekering

Is een WGA-verzekering verplicht?

Nee, u bent als ondernemer standaard verzekerd bij het UWV. Wat is dan het voordeel van deze verzekering? U blijft bij het gehele re-integratie proces betrokken waardoor u kunt voorkomen dat u wordt doorbelast door het UWV. Zo houd u grip op de situatie en kan het proces versneld worden.

Heeft u nog vragen over deze verzekering?

Onze adviseurs kunnen samen met u bepalen of eigen risicodragerschap voor de WGA i.c.m. de WGA-eigenrisicoverzekering voor u een goede keuze is. Of dat het wellicht verstandiger is om via het UWV te verzekeren.

VERZEKERING AFSLUITEN

Sluit snel en eenvoudig uw verzekering af.
Tel 0180 513 069

Neem contact op

Uw verzekeringsadviseurs

Denny Trouwborst

Vennoot &
Adviseur Zakelijke Markt

0180 513 069
06 517 424 89
denny@koosrook.nl

Ruud Broere

Schadespecialist &
Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
ruud@koosrook.nl

Rick Verweij

Adviseur Particuliere en
Zakelijke Markt & Bankzaken

0180 513 069
rick@koosrook.nl

Remco Roest

Adviseur Particuliere
Markt
.

0180 513 069
remco@koosrook.nl

Onze verzekeringsproducten

Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

Verzekering afsluiten

Onze verzekeringspartners

Heeft u een vraag?

We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.