ZW-eigenrisicoverzekering

Wat is de Ziektewet in het kort?
Een medewerker die een vast dienstverband heeft, heeft bij ziekte recht op maximaal twee jaar loondoorbetaling door u als werkgever. Heeft de zieke medewerker geen vast dienstverband maar een tijdelijk dienstverband, dan kan het zijn dat hij of zij vanuit de Ziektewet recht heeft op een inkomen in de vorm van een ziektewetuitkering. Dit krijgt de zieke medewerker als bijvoorbeeld zijn of haar contract af loopt tijdens ziekte.
De uitkering die de zieke (ex)-medewerker krijgt is 70% van het maximum dagloon. Deze uitkering stopt na twee jaar.

Het UWV zorgt voor de uitbetaling van de ziektewetuitkering én de re-integratie van de zieke (ex)-medewerker. De uitkering wordt betaald uit premies die u als werkgever jaarlijks afdraagt.

ZW-eigenrisicoverzekering

Zelf eigenrisicodrager worden

Als u als werkgever zelf eigenrisicodrager wordt voor de Ziektewet, dan bent u zelf verantwoordelijk voor dit proces en houd u grip op de kosten.
Met de ZW-eigenrisicoverzekering bent u verzekerd voor de Ziektewetuitkeringen die dan zelf moet betalen. Ook krijgt u ondersteuning vanuit deze verzekering bij de re-integratie van de zieke werknemer. Hoe eerder diegene weer (elders) aan het werk gaat des te minder kosten voor u. U heeft er dus baad bij als de zieke (ex)medewerker weer snel aan het werkt gaat.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Wij brengen graag voor u de risico’s van uw bedrijf in kaart. Aan de hand hiervan bespreken wij samen met u hoe wij deze risico’s het beste kunnen beperken met de juiste dekking.

  Uw verzekeringsadviseurs

  Denny Trouwborst

  Vennoot &
  Adviseur Zakelijke Markt

  0180 513 069
  06 517 424 89
  denny@koosrook.nl

  Ruud Broere

  Schadespecialist &
  Adviseur
  Particuliere Markt

  0180 513 069
  ruud@koosrook.nl

  Remco Roest

  Adviseur Particuliere
  Markt
  .

  0180 513 069
  remco@koosrook.nl

  Onze verzekeringsproducten

  Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

  Verzekering afsluiten

  Onze verzekeringspartners

  Heeft u een vraag?

  We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.