ZW-eigenrisicoverzekering

Wat is de Ziektewet in het kort?
Een medewerker die een vast dienstverband heeft, heeft bij ziekte recht op maximaal twee jaar loondoorbetaling door u als werkgever. Heeft de zieke medewerker geen vast dienstverband maar een tijdelijk dienstverband, dan kan het zijn dat hij of zij vanuit de Ziektewet recht heeft op een inkomen in de vorm van een ziektewetuitkering. Dit krijgt de zieke medewerker als bijvoorbeeld zijn of haar contract af loopt tijdens ziekte.
De uitkering die de zieke (ex)-medewerker krijgt is 70% van het maximum dagloon. Deze uitkering stopt na twee jaar.

Het UWV zorgt voor de uitbetaling van de ziektewetuitkering én de re-integratie van de zieke (ex)-medewerker. De uitkering wordt betaald uit premies die u als werkgever jaarlijks afdraagt.

ZW-eigenrisicoverzekering

Zelf eigenrisicodrager worden

Als u als werkgever zelf eigenrisicodrager wordt voor de Ziektewet, dan bent u zelf verantwoordelijk voor dit proces en houd u grip op de kosten.
Met de ZW-eigenrisicoverzekering bent u verzekerd voor de Ziektewetuitkeringen die dan zelf moet betalen. Ook krijgt u ondersteuning vanuit deze verzekering bij de re-integratie van de zieke werknemer. Hoe eerder diegene weer (elders) aan het werk gaat des te minder kosten voor u. U heeft er dus baad bij als de zieke (ex)medewerker weer snel aan het werkt gaat.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Wij brengen graag voor u de risico’s van uw bedrijf in kaart. Aan de hand hiervan bespreken wij samen met u hoe wij deze risico’s het beste kunnen beperken met de juiste dekking.

VERZEKERING AFSLUITEN

Sluit snel en eenvoudig uw verzekering af.
Tel 0180 513 069

Neem contact op

Uw verzekeringsadviseurs

Denny Trouwborst

Vennoot &
Adviseur Zakelijke Markt

0180 513 069
06 517 424 89
denny@koosrook.nl

Ruud Broere

Schadespecialist &
Adviseur
Particuliere Markt

0180 513 069
ruud@koosrook.nl

Rick Verweij

Adviseur Particuliere en
Zakelijke Markt & Bankzaken

0180 513 069
rick@koosrook.nl

Remco Roest

Adviseur Particuliere
Markt
.

0180 513 069
remco@koosrook.nl

Onze verzekeringsproducten

Wij helpen u graag met het juiste verzekeringsproduct voor uw situatie.

Verzekering afsluiten

Onze verzekeringspartners

Heeft u een vraag?

We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.