Veelgestelde vragen verzekeringen

De meest gestelde vragen van Koos Rook Financiële diensten vindt u hier.

Mocht uw vraag er niet tussen staan of wilt u verduidelijking? Neem dan contact met ons op.

Er zijn een aantal verzekeringen die u verplicht moet afsluiten en een aantal die niet verplicht zijn maar wel aan te raden zijn. De overheid heeft een aantal belangrijke verzekeringen verplicht gesteld, om uzelf en anderen tegen risico’s met grote financiële gevolgen te beschermen.

Zorgverzekering
Iedere volwassene (vanaf 18 jaar) inwoner van Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Dit om de gezondheidszorg in Nederland betaalbaar te houden. Met de zorgpremie betaalt de overheid vervolgens de zorgkosten van alle Nederlanders. U kunt er ook nog voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht maar wel aan te raden.

WA verzekering voor uw motorrijtuig
Als u in het bezit bent van een motorrijtuig dan bent u verplicht een WA verzekering af te sluiten. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan een ander. Op deze wijze is iedereen in feite verzekerd tegen schade. De verzekeraar van de eigen verzekering staat klaar om de schade af te handelen.

Schade aan uw eigen motorrijtuig door eigen schuld is met een WA verzekering niet gedekt. Het beste kunt u kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering. Dan wordt schade aan uw eigen motorrijtuig wel vergoed. Hier betaalt u dan ook een hogere premie voor.

Woonhuisverzekering
Bij het afsluiten van een hypotheek stelt de hypotheekverstrekker een goede opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) verplicht. Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis. Dit kan bijvoorbeeld zijn schade door brand, storm, water of een ruitbreuk. Ook bent u verzekerd voor schade aan de buitenkant van uw woning. Denk hierbij aan de schuur in uw tuin.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade dekt aan alles wat in uw woning staat (inboedel) zoals meubels. U bent dan verzekerd voor schade bij onder andere brand, storm en inbraak. Deze verzekering is niet verplicht maar wel erg verstandig om af te sluiten.
Het is handig om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten zodat er geen schade en geen discussie ontstaat over welke verzekeraar moet betalen.

Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade dekt aan bijna alles wat in uw woning staat of ligt (inboedel) zoals meubels, de televisie, uw sieraden etc. U bent dan verzekerd voor schade bij onder andere brand, storm en inbraak. Deze verzekering is niet verplicht maar wel erg verstandig om af te sluiten.

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een woonhuisverzekering / opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis. Dit kan bijvoorbeeld zijn schade door brand, storm, water of een ruitbreuk. Ook bent u verzekerd voor schade aan de buitenkant van uw woning. Denk hierbij aan de schuur in uw tuin. Een opstalverzekering is dus een schadeverzekering.

U kunt persoonlijk bij ons langs komen op kantoor of u kunt ons bellen of mailen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie stellen wij een verzekeringspakket samen dat precies past bij uw wensen en risico’s. Doordat we geheel onafhankelijk zijn van verzekeringsmaatschappijen krijgt u via ons de beste dekking met daarbij een scherpe premie. Wij bespreken samen met u de offerte. Bij akkoord sluiten wij voor u de verzekeringen af. Zo bent u nooit onder- of over verzekerd.

Nadat de verzekeringen zijn afgesloten kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen, advies of schademeldingen. Wij helpen u graag.

U vindt bij Koos Rook Financiële diensten een breed scala verzekeringsproducten, zowel schadeverzekeringen als levensverzekeringen.
Aan de hand van uw persoonlijke situatie stellen wij een verzekeringspakket samen dat precies past bij uw wensen en risico’s. Doordat we geheel onafhankelijk zijn van verzekeringsmaatschappijen krijgt u via ons de beste dekking met daarbij een scherpe premie.
Nadat de verzekeringen zijn afgesloten kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen, advies of schademeldingen. Wij helpen u graag.

  1. Verzamel alle informatie: Om uw schade goed te kunnen afhandelen hebben wij zoveel mogelijk gegevens van u nodig, het liefst voorzien van foto’s. Zoek ook aankoopbewijzen.
  2. Meld uw schade zo snel mogelijk: u kunt ons bellen, mailen, de schade via de app downloaden of het online schadeformulier invullen.
  3. Onze schadespecialisten gaan voor u aan de slag: zodra uw melding bij ons binnen is, nemen wij contact met u op. Wij verzorgen de melding bij de verzekeringsmaatschappij, regelen het complete schadeproces en houden u op de hoogte van de afhandeling.

Een pakketverzekering is een verzameling van meerdere verzekeringen in één pakket. Hoe meer verzekeringen u af neemt bij een verzekeraar, des de hoger de korting. Deze korting kan flink oplopen.