Vragen en antwoorden over de militaire coup in Turkije en uw reis- en annuleringsverzekering.

xturkse-vlag-travelinq

Situatie in Turkije

Op vrijdagavond 15 juli 2016 heeft een poging tot een militaire coup plaatsgevonden in Turkije. De poging tot een staatsgreep is nu afgelopen en een relatieve rust in Ankara en Istanbul is teruggekeerd. Wij adviseren u wel de ontwikkelingen te blijven volgen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in Turkije. Voor vragen kunt u ook bellen naar het 24/7 contactcenter +31 247 247 247. Houd contact met uw vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meest gestelde vragen over uw reis- en/of annuleringsverzekering

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw reis- en annuleringsverzekering. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hieronder.

Annuleringsverzekering

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar Turkije. Door de militaire coup wil ik mijn vakantie. afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik wil wegens de militaire coup in Turkije mijn vakantie afbreken. Worden de niet genoten vakantiedagen vergoed?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden.

Ik heb een reis geboekt naar Turkije. Vanwege het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Wanneer uw reis door uw reisorganisatie wordt geannuleerd, hebt u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie of het reisbureau waarbij u de reis hebt geboekt.

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor dreiging?
De “normale” Annuleringsdekking biedt geen dekking voor annulering door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden. Dit staat los van een verzekering. Mocht er echt een negatief reisadvies gaan gelden, dan hebt u mogelijk recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds.

Reisverzekering

Ik ben in Turkije. Door de militaire coup is de terugreis per trein, metro of vliegtuig vertraagd of gaat niet. Nu moet ik extra kosten maken voor o.a. verblijf. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reisverzekering? Op basis van uw verzekering heeft u recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De dekking verschilt per polis en verzekeraar.

Ik moet door de militaire coup langer blijven dan gepland in Turkije. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft tijdens die periode gewoon geldig. U bent verzekerd.