Pechhulp in het buitenland

Pechhulp in het buitenland

De zomervakantie staat voor de deur. Duizenden Nederlanders reizen de komende weken met de auto door Europa. De populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk, Italië en Spanje zijn goed aan te rijden met de auto. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je pech krijgt onderweg? Of een lekke band? Wie bel je en wat kunnen de pechhulpdiensten voor uw klanten betekenen?

De alarmcentrales bereiden zich voor op het hoogseizoen. Dat is niet gek aangezien er massa’s Nederlandse kentekens te zien zijn op Zuid-Europese routes. De hoge temperaturen en de soms lange files op bijvoorbeeld de Route du Solei en voor de Gotthardtunnel vragen veel van de auto’s. Daarnaast kan het rijden met een caravan of vouwwagen ook een flinke belasting zijn, zeker in bergachtig gebied.

Gelukkig gaat het reizen met de auto bijna altijd goed en kan men na een flinke rit lekker van de vakantie genieten. Maar het is wel van belang dat de reizigers zich van te voren inlezen in de pechhulpverlening in het buitenland. Niet iedere verzekering biedt dekking voor pech in het buitenland. Daarnaast kunnen de dekkingen en voorwaarden per verzekeraar flink afwijken. Als de verzekeraar geen pechhulp in het buitenland aanbiedt, zijn er voldoende alternatieven om dit risico alsnog af te dekken. De bekendste zijn de ANWB en Route Mobiel. Bovendien bieden veel reisverzekeringen ook de mogelijkheid om pechhulp met motorrijvoertuigen mee te verzekeren.

Groene kaart

Neem bij reizen met de auto door Europa altijd een groene kaart van de verzekeringsmaatschappij mee. Op de groene kaart staat het telefoonnummer van de alarmcentrale waarbij de verzekeringsmaatschappij is aangesloten. Verder staat er ook altijd het polisnummer op vermeld en dat kan helpen bij een snellere hulpverlening. Wanneer men reist met een caravan of vouwwagen is het in sommige landen (zoals Duitsland, Spanje en Polen) verplicht een aparte groene kaart te hebben.

 

Wij wensen U een fijne en veilige vakantie toe!