Je huis verduurzamen: Financieren en verzekeren

Het is verstandig om je huis te verduurzamen. Je levert een bijdrage aan een beter milieu. Je energierekening wordt lager. En de waarde van je huis wordt hoger. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar financiële mogelijkheden en consequenties.

Verduurzamen met je hypotheek

Als je een woning koopt of je hypotheek wilt oversluiten, kun je een hoger bedrag lenen om energiebesparende voorzieningen te financieren. Je mag dan tot 106% van de waarde van de woning lenen. Onder energiebesparende voorzieningen vallen isolatie, zonnepanelen, HR++ glas (of hoger) en een warmtepomp.

Verduurzamen met een lening

Veel gemeentes en provincies stimuleren verduurzaming met een Duurzaamheidslening. Via de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (www.svn.nl) kun je berekenen wat de mogelijkheden en de lasten zijn. Daar vind je ook informatie over de Energiebespaarlening. De voorwaarden kunnen verschillen per gemeente.

 

Aanpassen woonverzekering voor zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw dak laat leggen, is het zaak om ook even na te gaan hoe het zit met de verzekering. Moet je alleen melden dat ze zijn geplaatst of moet u apart verzekeren?

Welke aanpassingen voor je woonverzekering zijn er nodig?

Neem even contact op met de verzekeringsadviseur van Koos Rook, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Wil je precies weten wat jouw persoonlijke mogelijkheden zijn? Vraag advies van de deskundige adviseurs van Koos Rook Financiële Diensten. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.