Duurzamer wonen?
Tips om uw woning te verduurzamen

Het verduurzamen van uw woning is een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst en het verminderen van uw ecologische voetafdruk.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u uw woning kunt verduurzamen, van kleine veranderingen tot grote renovaties. Wij geven graag een aantal tips hoe u uw woning kunt verduurzamen.

De verduurzaam mogelijkheden

 1. Isoleren
 2. Zonne-energie
 3. Warmtepomp
 4. Energiezuinige apparaten
 5. Led-Verlichting
 6. Waterbesparing

 

Hypotheek verduurzamen

Tip 1: Isoleren

Het isoleren van uw woning is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om energie te besparen en duurzamer te wonen. Door uw woning goed te isoleren, kunt uw woning de warmte beter vasthouden en voorkomen dat warmte ontsnapt via kieren en scheuren.
Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

U kunt uw woning isoleren door middel van spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of het plaatsen van dubbel glas. Dit is een flinke investering maar de besparingen op de energierekening zullen het waard zijn!

Tip 2: Zonne-energie

Zonne-energie is een van de meest duurzame manieren om energie op te wekken. Door zonnepanelen op uw dak te (laten) installeren, kunt u uw eigen energie opwekken en onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Zonnepanelen zetten zonlicht namelijk om in elektrische energie.

Hoewel de aanschafkosten hoog kunnen zijn, zullen de besparingen op de energierekening op de lange termijn de investering het wel waard maken.

verduurzamen-zonne-energie

Tip 3: Warmtepomp

Het verduurzamen van uw woning kan onder andere door het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of de grond en gebruikt dit om uw woning te verwarmen. Dit is een duurzame oplossing, omdat er geen fossiele brandstoffen zoals gas worden gebruikt en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Tip 4: Energiezuinige apparaten

Het vervangen van oude, energieverslindende apparaten door nieuwe, energiezuinige modellen kan ook een verschil maken bij het verduurzamen van uw woning.

Apparaten zoals koelkasten, wasmachines en drogers zijn er in verschillende energie-efficiëntieklassen. Het energielabel geeft met de klassen A tot en met G aan hoe hoe zuinig het apparaat is met energie. Kijk dus goed naar het energielabel als u een nieuw apparaat koopt. Dit kan al heel wat euro’s per jaar opleveren.

verduurzamen-energiezuinige-apparaten

Tip 5: LED-verlichting

Een andere eenvoudige stap die u kunt nemen om uw woning te verduurzamen is het vervangen van traditionele gloeilampen door LED-verlichting. LED-lampen zijn energiezuiniger en gaan langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor ze een duurzamere optie zijn.

Tip 6: Waterbesparing

Naast het verminderen van uw energieverbruik kunt u ook water besparen om uw woning te verduurzamen.

Het installeren van een laag debiet toilet, het repareren van lekkende kranen, het vervangen van douchekoppen door waterbesparende modellen en korter douchen zijn eenvoudige manieren om water te besparen en uw waterrekening te verlagen.

Zo gaat u ook een stuk bewuster om met uw waterverbruik.

verduurzamen-waterbesparing

Door het nemen van deze stappen kunt u uw woning verduurzamen en bijdragen aan een duurzamere toekomst en het verlagen van uw energierekening.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs kleine veranderingen een verschil kunnen maken en dat elke stap in de richting van duurzaamheid telt!

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Of u nu begint met het vervangen van uw oude gloeilampen door LED-verlichting of het installeren van een warmtepomp, elke stap draagt bij aan het verlagen van de energielasten en een betere wereld voor ons allemaal.

Wilt u meer informatie over het verduurzamen van uw woning?
Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Samen kunnen we werken aan een groenere toekomst!

  Uw hypotheekadviseurs

  Michel van den Brink Koos Rook Financiele Diensten

  Michel van den Brink

  Vennoot en Hypotheek
  Adviseur

  0180 513 069
  06 542 538 21
  michel@koosrook.nl

  Peter Rebergen Koos Rook Financiele Diensten

  Peter Rebergen

  Vennoot en Senior
  Adviseur

  0180 513 069
  06 542 881 15
  peter@koosrook.nl

  Jan Smits - Koos Rook Financiële Diensten

  Jan Smits

  Certified Financial Planner CFP® en Financieel Adviseur

  0180 513 069
  06 299 035 42
  jan@koosrook.nl

  Hilde Versluis - Koos Rook Financiele Diensten

  Hilde Versluis

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  hilde@koosrook.nl

  Marielle van Dam Koos Rook Financiele Diensten

  Mariëlle van Dam

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  marielle@koosrook.nl

  Arlette Bos - Koos Rook Financiele Diensten

  Arlette Bos

  Backoffice medewerkster hypotheken

  0180 513 069
  arlette@koosrook.nl