Is uw zwembad, Jacuzzi of sauna ook verzekerd met uw inboedelverzekering?

Als je kunt beschikken over een eigen zwembad, jacuzzi of sauna betekent dat optimaal woongenot. Thuis ontspannen en heerlijk genieten. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering. Zijn deze zaken gewoon meeverzekerd?

Zwembad of jacuzzi in de opstalverzekering

Om je zwembad of jacuzzi te laten verzekeren met je opstalverzekering, moet er wel sprake zijn van een vaste, verankerde constructie. Een opblaaszwembad of een zwembad dat je in de winter opbergt vallen niet onder de opstalverzekering, die behoren bij de inboedel.

Alle aanverwante zaken meeverzekerd

Voor een zwembad geldt dat aanverwante zaken zoals een duikplank, glijbaan, verlichting, filtersysteem en afdeksysteem automatisch meeverzekerd zijn. Dat geldt ook voor dekzeilen, trappetjes en ingebouwde verlichting voor een jacuzzi.

Let op bij vriezend weer

Voor jacuzzi’s geldt dat vorstschade niet is meeverzekerd. Zorg er daarom voor dat leidingwerk in de winter is afgetapt zodat het niet kan bevriezen. Doe dat ook voor het zwembad, het is niet altijd duidelijk of de verzekering vorstschade dekt.

Wilt u uitgebreide informatie over woonverzekeringen of heeft u een specifieke vraag? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze verzekeringsadviseurs.

Geef een antwoord