Wintersport? Verzeker jezelf van goede herinneringen

wintersportverzekering

Zonovergoten bergtoppen en besneeuwde hellingen. Sportief bezig zijn met skiën, langlaufen, snowboarden of gewoon wandelen. De winter biedt legio mogelijkheden voor wintersport. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En een wintersportvakantie brengt meer risico’s met zich mee dan een zomerse strandvakantie. Alle reden dus om je verzekeringen op orde te hebben.

Hoe kun je je goed verzekeren tegen risico’s van wintersport?

Een standaard (doorlopende) reisverzekering of zorgverzekering biedt onvoldoende dekking voor risico’s van wintersport. Daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten met extra dekking wintersport en geneeskundige kosten.

Wintersportdekking

Het afsluiten van een wintersportdekking bij je reisverzekering betekent dat je (gehuurde) ski’s, je skiuitrusting, je skipassen en eventueel niet gevolgde skilessen zijn verzekerd onder de bagagedekking van de reisverzekering. Je skiuitrusting is verzekerd voor verlies, beschadiging en diefstal. Maar ook als er iets gebeurt waardoor je geen gebruik kunt maken van je skispullen krijg je ook je geld terug. Denk bijvoorbeeld aan onverwacht ziek worden, een ongeval tijdens je sportactiviteiten of onverwacht terug moeten naar huis.

Geneeskundige kosten

Je basis ziektekostenverzekering vergoedt de kosten tot maximaal het in Nederland geldende tarief. In de skigebieden kom je vooral terecht in privé klinieken waar de kosten behoorlijk hoger zijn dan in Nederland. Ook bijvoorbeeld de kosten van transport per ‘banaan’ of helikopter vanaf de piste na een ongeval zitten niet in de standaard ziektekostenverzekering.

Het is dus zaak om voor je reisverzekering te kiezen voor dekking van zowel ‘wintersport’ als ‘geneeskundige kosten’. Daarmee is bijvoorbeeld ook een eventuele gipsvlucht meeverzekerd.

Autopech

Veel mensen gaan met de auto op wintersport. De kou en de sneeuw verhogen de kans op autopech. Door gladheid en winterse omstandigheden kan er zo maar flinke autoschade ontstaan. Kunt u niet meer verder rijden en moet de auto naar de garage, dan lopen de kosten snel op. Om nog maar niet te praten over vervangend vervoer. Controleer dus vooraf of u pechhulp heeft met Europadekking met daarbij dekking tijdens wintersport.

Meer weten hoe je je goed kunt verzekeren voor je wintersport?

De verzekeringsadviseurs van Koos Rook Financiële Diensten helpen u graag om ervoor te zorgen dat u tijdens uw wintersport goed verzekerd bent. Neem even contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.


[gravityform id=”3″ title=”true” description=”true”]