Veel gestelde vragen naar aanleiding van aanslagen

Een aanslag in uw vakantiegebied?

Is er sprake van een aanslag in het gebied waar u op vakantie bent of naar toe gaat? Wij kunnen ons voorstellen dat u dan vragen heeft. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hieronder.

Wij adviseren u altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij u de ontwikkelingen te volgen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media.

 

Vragen over uw annuleringsverzekering;

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar het vakantiegebied waar de (terroristische) aanslag is geweest. Door de aanslag wil ik mijn vakantie afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij het om een samengestelde reis gaat of u de dekking Extra Annuleringsredenen heeft afgesloten. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik ben van plan om op vakantie te gaan en reis via of vanaf het land of de plaats waar de (terroristische) aanslag is geweest. Door de aanslag wil ik mijn vakantie afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij u de dekking Samengestelde Reis of de dekking Extra Annuleringsredenen heeft meeverzekerd. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik wil wegens de (terroristische) aanslag in het land of de plaats waar de aanslag heeft plaatsgevonden, mijn vakantie afbreken. Worden de niet genoten vakantiedagen vergoed?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij u de dekking Samengestelde Reis of de dekking Extra Annuleringsredenen heeft meeverzekerd. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

 

Vragen over uw reisverzekering;

Ik ben in het land of de plaats waar de (terroristische) aanslag heeft plaatsgevonden. Door de aanslag is de terugreis per trein, metro of vliegtuig vertraagd of gaat niet. Nu moet ik onder andere extra kosten maken voor verblijf. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reisverzekering?

Op basis van uw verzekering heeft u recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten.

Wij adviseren u ook contact op te nemen met uw reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik moet door de (terroristische) aanslag langer dan gepland blijven in het vakantiegebied waar de aanslag is geweest. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft tijdens die periode gewoon geldig. U bent verzekerd.