MOBIEL SCHADE MELDEN

MOBIEL SCHADE MELDEN

Voor het eerst slaan het Verbond van Verzekeraars en de politie de handen ineen om de problemen met het ouderwetse papieren schadeformulier aan te pakken. Waar je nu nog met pen en papier een situatieschets moet tekenen van het ongeval, heeft de nieuwe MobielSchadeMelden-app de mogelijkheid om direct foto’s aan de schademelding toe te voegen en via GPS de exacte locatie door te geven.

Met de app is het mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren: ook fietsers en voetgangers kunnen schades doorgeven. Bovendien kunnen gewonden worden gemeld.

Waarom Mobielschademelden ?

Mobielschademelden via de app is snel en simpel. Het formulier is kort en klantvriendelijk doordat veel gegevens automatisch worden gevuld. Bij een tweezijdige schade hoeft slechts een van de betrokkenen een smartphone te hebben. Via een sms wordt de tegenpartij om bevestiging van de gezamenlijk ingevulde gegevens gevraagd. Waardevrij om discussie te voorkomen. Ook het bijsluiten van foto’s is mogelijk.
De melder ontvangt aansluitend een ontvangstbevestiging via sms en een e-mail met een link naar het ingevulde schadeformulier. Daarin kan de melder eventueel nog eigen opmerkingen kwijt.

De schademelding wordt aangeboden aan de deelnemende verzekeraar.

Welke verzekerings- en leasemaatschappijen doen mee?

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee met Mobielschademelden.nl. Indien uw verzekeringsmaatschappij niet meedoet laat de applicatie dit weten na het invullen van uw kenteken.

Staat uw maatschappij er niet bij dan kunt u helaas niet via Mobielschademelden.nl uw schade melden.

Ik heb mijn melding verstuurd. Moet ik nog wat doen?

Als u uw melding hebt verstuurd is uw verzekeraar of leasemaatschappij op de hoogte gesteld. U kunt uw melding nog aanvullen. Daarvoor krijgt u via de e-mail een link toegestuurd waarop u kunt klikken. Daarmee opent u een webpagina waar u extra informatie kwijt kunt. U hoeft geen Europees schadeformulier meer in te vullen.

Moeten beide partijen de app invullen?

Op één toestel wordt de app ingevuld of de site ingevuld. De andere partij bevestigt de melding met behulp van een sms-code. Beide partijen krijgen vervolgens een afschrift.

Krijg ik na afloop een afschrift van mijn melding?

U krijgt per e-mail een link waarop u kunt klikken. Hiermee komt u op een website met daarin uw melding. U kunt deze melding vervolgens aanvullen en er een PDF van maken.

https://www.mobielschademelden.nl/