De laadpaal voor de auto en de verzekering

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Dus komen er ook snel meer laadpalen bij.

De aanschaf van deze laadvoorziening is een behoorlijke investering. Niet alleen de aanschaf van de laadpaal, maar ook de kosten voor aanleg van de totale installatie. Reden genoeg om te kijken hoe het zit met de verzekering, bijvoorbeeld bij brand of bij diefstal.

Voor de verzekering van een laadpaal is het belangrijk wie de eigenaar is. Er zijn dan verschillende mogelijkheden.

Laadpaal op eigen grond

Normaal gesproken wordt de laadpaal gezien als een onderdeel van het woonhuis. Deze valt dan onder de opstalverzekering. Niet alle verzekeraars zijn even duidelijk daarover. Dus check in ieder geval de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Laadpaal bij een huurwoning

Omdat u geen eigenaar bent heeft u geen opstalverzekering. Meestal wil de inboedelverzekeraar wel de verzekering van de laadpaal meenemen. Check bij uw inboedelverzekering of de laadpaal is gedekt.

Laadpaal bij VvE

Als u voor uzelf een laadpaal laat installeren in de gemeenschappelijke parkeerruimte moet u overleggen met het VvE bestuur. De opstalverzekering van de VvE dekt niet de eigendommen van bewoners, maar via het zogenoemde eigenarenbelang kan uw laadpaal wel worden meegenomen in de verzekering van de VvE.

U heeft een leaseauto

Meestal regelt de leasemaatschappij het installeren van de laadpaal en die is dan ook volledig verantwoordelijk voor alle risico’s. Soms wordt een mobiele laadpaal gezien als accessoire van de auto. Controleer in dat geval even zowel de autoverzekering als uw eigen inboedelverzekering.

Neem even contact op met de verzekeringsadviseur van Koos Rook, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Wilt u precies weten hoe het zit met de verzekering van uw laadpaal? Maak een afspraak met een van onze verzekeringsadviseurs en zij beantwoorden graag al uw vragen.