Huren of kopen, wat is de beste optie?

Als je wilt of moet verhuizen naar een andere woning, dan is het goed om even na te denken of het verstandiger is om te huren of te kopen. In veel gevallen is de huur, met name in de vrije sector, zo hoog dat het financieel gunstiger kan zijn om te kopen.

Wat zijn de voordelen en wat nadelen?

Bij de afweging of het verstandiger is om te huren of te kopen moet je in ieder geval bepalen welk deel van je inkomen je aan wonen wilt besteden. Hou daarbij rekening met vaste lasten die je hebt en mogelijke eenmalige kosten.

Voordeel van kopen is dat het huis uiteindelijk je eigendom is, nadeel is dat je wel zelf moet zorgen voor het onderhoud.

Voordeel van huren is dat je flexibel bent, niet voor lange tijd gebonden en dat je geen groot onderhoud hoeft uit te voeren, nadeel is dat je huur ieder jaar hoger wordt.

Bereken wanneer het voordeliger is om te kopen

Je weet wat je nu kwijt ben aan huur. Bereken met deze rekentool wat je voor hetzelfde maandbedrag aan hypotheek kunt krijgen.

Wat kan ik lenen met mijn huurlasten?

Bereken hier wanneer het voordelig is om te kopen

Vraag vrijblijvend advies aan onze hypotheekadviseurs

Als u meer wilt weten over wat voor u de mogelijkheden zijn om een hypotheek te krijgen, maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.