Geef fietsendieven geen kans!

Geef fietsendieven geen kans!

E-bikes zijn populair. Van jong tot oud, steeds meer mensen laten hun oog vallen op een e-bike. Niet alleen consumenten, maar ook fietsendieven. Een e-bike, met een gemiddelde aanschafwaarde van € 2.000,=, is een gewild object voor fietsendieven. Wist u dat de kans dat uw e-bike wordt gestolen met meer dan 200% is gestegen sinds 2010? Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg daarom ervoor dat u uw fiets goed afsluit en geef fietsendieven geen kans!

Voorkom dat uw e-bike gestolen wordt. Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw e-bike te stelen:

–          Zet uw e-bike altijd vast met een tweede slot. Het kosten dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.

–          Zet uw e-bike met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.

–          Plaats uw e-bike in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden.

–          Of zet uw e-bike in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.

–          Heeft u een e-bike een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fiets. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken.

–          Doe altijd aangifte als uw e-bike gesloten is. De politie kan uw fiets en de dader(s) allen opsporen als u aangifte doet.

Deze en meer tips staan op de nieuwe website www.stopfietsdiefstal.nu