Europese richtlijnen verzekeringen

Op 1 oktober 2018 is de IDD ( Insurance Distribution Directive) in werking getreden.
De IDD is een Europese richtlijn die regels bevat over de distributie van verzekeringen.
Hoofddoel van de IDD is dat klanten dezelfde bescherming krijgen, ongeacht hoe ze hun verzekering afsluiten. Welke belangrijke aandachtspunten komen hierbij kijken?

Vernieuwde verzekeringskaarten.
Vanaf 1 oktober 2018 wordt de verzekeringskaart vervangen door het IPID. IPID staat voor Insurance Product Information Document. Het is een standaard informatiedocument dat door de ontwikkelaar van schadeverzekeringsproducten wordt opgesteld en de belangrijkste productkenmerken bevat, zoals de verzekeringsdekking, de wijze en duur van de betaling van de premies en de looptijd van de overeenkomst.

Transparantie in provisie.
Het moet voor klanten duidelijk zijn hoe de adviseur of bemiddelaar beloond wordt.
Het IDD stelt provisietransparantie verplicht. Betaald u als klant voor het adviseren of bemiddelen rechtstreeks aan de adviseur of bemiddelaar? Of ontvangt de adviseur of bemiddelaar hiervoor provisie van de aanbieder? Bij rechtstreekse betalingen moet de hoogte van het te betalen bedrag vermeld worden.

Hoe gaat Koos Rook om met de IDD?
Ook nu de IDD in werking is getreden zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk te informeren. Of het nu gaat om de belangrijkste kenmerken van de verzekeringen die wij u adviseren of ons beloningsbeleid: transparantie staat bij ons hoog in het vaandel.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze dienstenwijzer of andere nuttige documenten op onze website.
Natuurlijk kunt u ook onze app downloaden. Onze app bevat veel informatie betreffende onze dienstverlening. Uiteraard mag u ons ook altijd even bellen indien u vragen heeft. Wij staan u graag te woord!