Eigen risico bij stormschade?!

Het onstuimige weer van deze week kan schade veroorzaken aan je huis of heeft die mogelijk al veroorzaakt. De verwachting is dat stormen en harde windstoten in de toekomst meer zullen voorkomen en de kans op schade neemt dan ook toe. Voor die schade wil je goed verzekerd zijn.

Huur je een huis? Dan wordt de schade meestal door de verhuurder afgehandeld. Is het jouw eigen woning? Dan kun je een beroep doen op jouw opstalverzekering.

Stormschade valt bijna altijd onder de dekking van je opstalverzekering. Zelfs met de meest beperkte dekking ben je hiervoor verzekerd. Officieel spreken we van storm vanaf windkracht 9. Maar als verzekeraars over storm spreken, gaat het om wind met een kracht van 7 Beaufort of meer. Een voordeel, want ook bij windkracht 7 kan er al flink wat schade aan je huis ontstaan.

Eigen risico bij stormschade

Vaak heeft een opstalverzekering een laag of zelfs helemaal geen eigen risico. Bij stormschade is dat anders, dan geldt een hoger eigen risico. Het eigen risico ligt meestal tussen de € 225,– en € 500,– euro of zelfs een percentage van de herbouwwaarde van je woning!

Afkoop eigen risico

Sommige verzekeraars hebben de mogelijkheid om het eigen risico bij stormschade af te kopen. Tegen een relatief klein bedrag per maand is ook dit risico af te dekken. Wel zo prettig om op voorhand te weten dat u goed verzekerd bent en niet tegen vervelende kosten aan te lopen. Informeer hier naar bij onze adviseurs.

Wat te doen bij stormschade?

Heb je stormschade aan jouw woning? Meld dit dan zo snel mogelijk. Wij helpen u verder en geven aan welke noodvoorzieningen u kunt treffen om meer schade te voorkomen. Daarnaast adviseren wij u om direct foto’s te maken van de situatie. Deze foto’s en een opgave van de kosten stuurt u naar schade@koosrook.nl . Wij zullen vervolgens zsm met u in contact treden, uw schadedossier begeleiden naar verzekeraar en zorgen voor een spoedige afwikkeling.

Tips om (storm)schade te voorkomen!

  • Sluit alle ramen en deuren
  • Laat tuinmeubilair en losse spullen niet buiten staan
  • Zorg dat de zonwering goed is opgerold en stevig is bevestigd
  • Controleer of er geen dakpannen loszitten (dit is een veel voorkomende oorzaak van waterschade)
  • Verwijder losse en overhangende takken uit uw tuin