Waarvoor kun je een bedrijfshypotheek gebruiken?

Met een zakelijke hypotheek of bedrijfshypotheek kan een ondernemer de financiering regelen voor de aankoop of verbouwing van een bedrijfspand (kantoor, magazijn, productieloods) of aankoop van grond. Met de aankoop van een bedrijfslocatie ontstaat een stabiele basis voor de onderneming. Het bedrag dat geleend kan worden is afhankelijk van de waarde van het pand. Afhankelijk van de situatie kan maximaal lenen interessant zijn om extra werkkapitaal te verkrijgen.

Peter zakelijk advies

Vormen van zakelijke hypotheek

De looptijd van een zakelijke hypotheek ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar, afhankelijk van de hoogte en het aantal aflossingstermijnen. Een zakelijke hypotheek in de meeste gevallen een rentevastlening die lineair wordt afgelost, waardoor de maandlasten gedurende de looptijd variëren.

Als er sprake is van verduurzaming van een pand, bijvoorbeeld met zonnepanelen of betere isolatie, is een groenfinanciering mogelijk met een korting op de rente. Een groenverklaring wordt afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bij het afsluiten van een hypotheek ontstaan extra kosten zoals bijvoorbeeld taxatiekosten, overdrachtsbelasting, notariskosten, opstalverzekering, rapportage milieu- of bodemonderzoek. Deze extra kosten zijn onbelast en kunnen opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Meer weten over de mogelijkheden van een bedrijfshypotheek?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek met een van onze hypotheekadviseurs.

  Uw zakelijke hypotheekadviseurs

  Michel van den Brink

  Vennoot en
  Hypotheek Adviseur

  0180 513 069
  06 542 538 21
  michel@koosrook.nl

  Peter Rebergen

  Vennoot &
  Senior Adviseur

  0180 513 069
  06 542 881 15
  peter@koosrook.nl

  Jan Smits

  Financieel Adviseur

  0180 513 069
  06 104 041 03
  jan@koosrook.nl

  Daarom kozen deze relaties voor Koos Rook Financiële Diensten

  Wie kan u beter vertellen wat u als klant van Koos Rook Financiële Diensten kunt verwachten dan onze klanten die dat in de praktijk meemaken?

  Heeft u een vraag?

  We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze adviseurs doen hun uiterste best om u snel en vakkundig te woord te staan.